Spørsmål & Svar

Lurer du på noe? Se gjennom disse ofte stilte spørsmålene, om du ikke finner det du leter, ikke nøl med å ta kontakt!

Det er ikke tilsatt sukker i Double 0%, men yoghurten inneholder naturlige sukkerarter fra melk og frukt.

Nei, Double 0% er laget med skummet melk, med andre ord en melk hvor fettet er fjernet før yoghurten blir laget.

Ja, det er som regel 10 % frukt i yoghurten, med noen få unntak. Det er dobbelt så mye enn hva som er i standard norsk fruktyoghurt.

Fruktene og bærene kommer fra hele verden, avhengig av hvor vi får tak i den beste frukten året gjennom. De går gjennom en omfattende kvalitetskontroll for å sikre høy kvalitet, hver gang.

Yoplait produseres i Norge med norsk melk, som er kjent for å holde høy kvalitet.

De naturlige aromaene er utvunnet fra selve frukten, og bidrar til en enda bedre smak. Den naturlige fargen kommer fra frukt og bær, og avhengig av variant så kan det være hyllebærjuice, solbærjuice og tistel- og sitronkonsentrat. I blåbær er det kun farge fra blåbærene. Fargen brukes for å gjøre yoghurten enda mer tiltalende.

Yoghurten er en god kilde til mange viktige næringsstoffer vi trenger hver dag, slik som kalsium, jod, fosfor, B-vitaminer og proteiner (melk.no).

Yoplait Double 0% Gresk lages etter ekte gresk metode, hvor melken blir konsentrert opp slik at yoghurten får en naturlig fyldig konsistens og et høyt proteininnhold. I denne prosessen går det med opptil 3 liter melk for å lage 1 liter yoghurt, mens det i vanlig yoghurt er 1:1 forhold.

Bærene og frukten er renset, vasket og varmebehandlet (v/ 85°C i 10 min) før de tilsettes yoghurten.

Ja, det er gelatin i Double 0%, med unntak av de greske variantene. Det benyttes gelatin av storfe, ikke fra svin.

Det brukes sukralose og acesulfam K. Disse er mange hundre ganger søtere enn sukker, og derfor trenger man lite for å erstatte søtheten til hvitt raffinert sukker. Slik får vi fantastiske smaker, uten ekstra kalorier. Det er velutprøvde søtstoffer som er helt trygt å bruke. Mengden som brukes avhenger av variant: Acesulfam K 5-26 mg og Sukralose 5-11 mg.

Nei. For å erstatte det raffinerte sukkeret så bruker vi Acesulfam K og Sukralose. Det er velutprøvde søtningsalternativer som er helt trygt å bruke.

Ja, alle våre yoghurter er pasteurisert (dvs varmebehandlet).

Nei, anlegget hvor yoghurten produseres er fritt for nøtter.

Nei, det er den ikke.

Ja, det kan den. Pappomslaget og toppoblatet man river av begeret sorteres som papir. Plastbegrene som plast. Enkelt og greit!

Ved å gå inn på produktoversikten så vil man under hvert enkelt produkt få en oversikt over i hvilke butikker det er mulig å få tak i yoghurtvarianten.

Det er fryktelig synd hvis du ikke finner favorittsmaken din! Det er mange som vil ha plass i yoghurthyllen, og da er det mange gode smaker som det likevel ikke er rom for. Vi jobber hardt for å få plass til flere smaker! Hvis du ikke finner en av våre smaker, så kan du trykke på "Produkter" i menyen til denne siden. Under hvert produkt finner du en beskrivelse av hvor den er å få kjøpt. Hvis du fortsatt ikke finner smaken du ønsker i butikkhyllen, så spør gjerne butikken.

Vi jobber hele tiden med å finne nye spennende smaker som vi håper du vil like. Dessverre er det ofte slik at for å gi plass til det nye, så er det andre populære smaker som må vike. Hvis du virkelig savner en favoritt, så gi oss beskjed. Men, trykk gjerne på "Produkter" i menyen til denne siden, så finner du kanskje en ny favoritt?

I Double 0% er kalsiumnivået på 120-150 mg, som er på nivå med vanlig norsk fruktyoghurt. Kalsium er viktig både for å bygge et sterkt skjelett og for å overføre signaler i kroppen. Både muskler og nerver trenger kalsium for å fungere normalt. I tillegg er kalsium viktig for at blodet skal koagulere (melk.no).