Spørsmål & Svar

Lurer du på noe? Se gjennom disse ofte stilte spørsmålene, om du ikke finner det du leter, ikke nøl med å ta kontakt!

Det er ikke tilsatt sukker i Double 0, men yoghurten inneholder naturlige sukkerarter fra melk og frukt.

Nei, Double 0 er laget med skummet melk, med andre ord en melk hvor fettet er fjernet før yoghurten blir laget.

Ja, det er som regel 10 % frukt i yoghurten, med noen få unntak. Det er dobbelt så mye enn hva som er i standard norsk fruktyoghurt.

Fruktene og bærene kommer fra hele verden, avhengig av hvor vi får tak i den beste frukten året gjennom. De går gjennom en omfattende kvalitetskontroll for å sikre høy kvalitet, hver gang.

Bærene og frukten er renset, vasket og varmebehandlet (v/ 85°C i 10 min) før de tilsettes yoghurten.

Yoplait produseres i Norge med norsk melk, som er kjent for å holde høy kvalitet. Melken kommer fra kuer fra omkringliggende gårder rundt Frya (Gudbrandsdalen).

De naturlige aromaene er utvunnet fra selve frukten, og bidrar til en enda bedre smak. Den naturlige fargen kommer fra frukt og bær, og avhengig av variant så kan det være hyllebærjuice, solbærjuice og tistel- og sitronkonsentrat. I blåbær er det kun farge fra blåbærene. Fargen brukes for å gjøre yoghurten enda mer tiltalende.

Yoghurten er en god kilde til mange viktige næringsstoffer vi trenger hver dag, slik som kalsium, jod, fosfor, B-vitaminer og proteiner (melk.no).

Ja, det er gelatin i Double 0. Gelatinen som brukes er animalsk – fra storfe (ku og okse), ikke fra svin. Yoplait Double 0 skal inneholde minimalt med fett og er uten tilsatt sukker. Grunnen til at vi bruker gelatin er for å gi konsistens og tekstur, der vi ikke får den hjelpen fra fett.

Det brukes sukralose og acesulfam K. Disse er mange hundre ganger søtere enn sukker, og derfor trenger man lite for å erstatte søtheten til hvitt raffinert sukker. Slik får vi fantastiske smaker, uten ekstra kalorier. Det er velutprøvde søtstoffer som er helt trygt å bruke. Mengden som brukes avhenger av variant: Acesulfam K 5-26 mg og Sukralose 5-11 mg.

Nei. For å erstatte det raffinerte sukkeret så bruker vi Acesulfam K og Sukralose. Det er velutprøvde søtningsalternativer som er helt trygt å bruke.

I Double 0 er kalsiumnivået på 120-150 mg, som er på nivå med vanlig norsk fruktyoghurt. Kalsium er viktig både for å bygge et sterkt skjelett og for å overføre signaler i kroppen. Både muskler og nerver trenger kalsium for å fungere normalt. I tillegg er kalsium viktig for at blodet skal koagulere (melk.no).

Ja, alle våre yoghurter er pasteurisert (dvs varmebehandlet).

Nei, anlegget hvor yoghurten produseres er fritt for nøtter.

Nei, det er den ikke.

Yoghurten kan få et «vannlag» øverst i begeret. Dette kalles myseutskillelse og kan skje når yoghurt blir fraktet, er i bevegelse eller ved endringer i temperatur. Mysen inneholder de gode næringsstoffene og du kan trygt spise yoghurten om det har samlet seg myse på toppen. Dette er ikke farlig og kan fint røres inn i produktet igjen.

Pappomslaget sorteres og resirkuleres som papir. Plastbegrene og lokket man river av begeret er et laminat av papir og plast, og sorteres som plast. Papiromslaget gir begeret styrke, og bidrar samtidig til at vi kan redusere mengden plast i begrene. Vi jobber med å finne løsninger for å produsere et beger kun av plast, uten å øke mengden plast.

Ved å gå inn på produktoversikten så vil man under hvert enkelt produkt få en oversikt over i hvilke butikker det er mulig å få tak i yoghurtvarianten.

Det er veldig synd hvis du ikke finner favorittsmaken din! Det er mange som vil ha plass i yoghurthyllen, og da er det mange gode smaker som det likevel ikke er rom for. Vi jobber hardt for å få plass til flere smaker! Hvis du ikke finner en av våre smaker, så kan du trykke på "Produkter" i menyen til denne siden. Under hvert produkt finner du en beskrivelse av hvor den er å få kjøpt. Hvis du fortsatt ikke finner smaken du ønsker i butikkhyllen, så spør gjerne butikken.

Vi jobber hele tiden med å finne nye spennende smaker som vi håper du vil like. Dessverre er det ofte slik at for å gi plass til det nye, så er det andre populære smaker som må vike. Hvis du virkelig savner en favoritt, så gi oss beskjed. Men, trykk gjerne på "Produkter" i menyen til denne siden, så finner du kanskje en ny favoritt?